29 Mayıs 2023

proje-kapak.jpg

Ulusal Ajans ''2017 yılı Erasmus+  Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin eğitimi personelinin hareketliliği'' kapsamında sunulan, 2017-1-TR01-KA104-041629 referans numaralı  ''Yaşlılarda Nutrisyon Eğitimin Kalitesinin İyileştirmek ve Geliştirmek İçin Gözleme Dayalı Yetişkin Eğitimi Projesi '' Sivas İl Sağlık Müdürlüğü adına  hibe almaya hak kazanmıştır.

Proje ile İl Sağlık Müdürlüğü ve konsorsiyum üyesi Sivas Numune Hastanesi, Suşehri Devlet Hastanesi, Şarkışla Devlet Hastanelerinden  toplam 7 katılımcı eğitmen doktor, hemşire, diyetisyen ve sağlık personeli ile İspanya’ya yapılacaktır.

İspanyada Geriatri (Yaşlı) üniteleri ve nutrisyon (Beslenme) ile ilgili merkezlere yapılan ziyaretlerde iş başı gözlem faaliyeti sayesinde Avrupada yaşlılarda beslenme faaliyetleri ile Sivas’taki uygulamaların karşılaştırılma imkanı bulunacaktır.

Sivas’ta ve ülkemiz de yaşlılarda nutrüsyon eğitimi veren hastane okullarında gerçekleştirilen eğitimlerde, kalitenin geliştirmesi ve çevre il–ilçelerdeki hastanelerin eğitim birimlerine ve ONCA projesine dahil ülkemizdeki diğer hastanelere (31 hastane) örnek teşkil ederek, sağlık kurum ve kuruluşlarında halka eğitim konusunda kalitenin geliştirmesi hedeflenmektedir.